tirsdag 17. januar 2012

Hva ønsker vi å spille?Bildet er laget av: Tom-Sondre Albrigtsen

Skytespillene Battlefield og Call of Duty dominerer markedet, og det er liten plass igjen til andre minst like gode spill. Et fåtall av disse blir suksesser, for pengene ligger i våpen, og de selges over disk til barn og voksne i alle aldre. Dette er synd for alle de som enda ikke har sviktet spillmediet, og som fortsatt ikke er blitt hekta på skytespillene. Hvis dette fortsetter kommer spillverden til å bli ensformig og kjedelig. Hvor ligger appellen i å springe rundt og plaffe ned andre mennesker du kanskje til og med innbiller deg at du hater? Da er det kanskje trist å høre at døden i disse spillene ikke gir noen smerte, da du i verste fall degraderes før du på nytt sendes ut i kamp mot mer passende motstand. Det er trist å se mennesker kjempe om plasseringer på lister de aldri vil toppe, og spille spill de aldri vil mestre. Disse spillerne har mange muligheter, men satser på sitt svakeste kort i popularitetens navn. Er det dette de vil eller føler de seg tvunget til å følge strømmen?

Mens vi fråtser i mobilspill og skytespill er det lett å glemme Nintendo, som også i år har imponert med både nytt og gammelt. Kontinuitet og kvalitet, animasjoner og spillbarhet ingen hittil har klart å etterligne. Hvem har ikke spilt Mario eller Zelda, serier som alltid imponerer med fantastiske oppfølgere. Når kom det sist et dårlig Mario-spill?

Når man spør 50 “eksperter” og alle mener at Nintendo lager de beste spillene er det på grensen til barnslig å si at disse er dårlige. Nintendo har satset tungt på sin 3DS, og med både nytt Mario Land og Mario Kart som begge overgår forventningene våre, skjønner vi at det er noe stort på gang.

3DS, som slet til å begynne med er nå umulig å overse. Kanskje man skal skaffe seg en og nyte Nintendos nyeste mesterverk? Det fortjener de. Med en rekke eksklusive titler, samt en voksende bakoverkatalog ser 3DS ut til å bli et must for alle som liker håndholdt spilling. Kan app-store gi deg Mario i ekte 3D? Nei, de velger å friste oss med Angry Birds og Fruit Ninja, spill du skulle hatt betalt for å bruke tiden din på.

iOS har også gjenglemte perler man kan kose seg med å spille, men i forhold til hva Nintendo har å by på blir dette bare småtteri. Bare det å bla ned gjennom listene på app store kan få deg i dårlig humør. Kanskje det er akkurat da man ikke skal søke tilbake til skyte-spillene, men heller prøve noe nytt. All respekt til Nintendo som i alle fall forsøker. Da er det opp til folket om de også skal lykkes.

Helge M. Albrigtsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar