fredag 2. desember 2011

Spillborrometer: November


Hva har Spillborring spilt den siste måneden? Forhåpentligvis er det et spørsmål leserne våre er interessert i å få svar på. Vi skriver kanskje ikke om alle spillene vi liker, men vi forsøker å spille flest mulig av månedens stortitler slik at vi kan trekke sammenligninger og konklusjoner i analysene våre. Denne måneden har Tonny Albrigtsen, Tom-Sondre Albrigtsen, Helge M. Albrigtsen, Jørn Kløvfjell Mjelva og Kristoffer Amundsen levert liste.

Spillborrometer:

Meanwhile (iOS - Tonny Albrigtsen, Helge M. Albrigtsen)

Phoenix Wright: Ace Attorney (NDS, iOS – Helge M. Albrigtsen

Resident Evil: Director’s Cut (PS1 – Tonny Albrigtsen)

Saint’s Row: The Third (X360, PS3, PC – Tom-Sondre Albrigtsen, Kristoffer Amundsen)

To the Moon (PC - Tom-Sondre Albrigtsen)

Where’s My Water (iOS – Helge M. Albrigtsen)


The Elder Scrolls: Skyrim (X360, PS3, PC – Tonny Albrigtsen, Jørn Kløvfjell Mjelva, Kristoffer Amundsen)

Bethesdas rollespill forsøker å kombinere det beste fra Morrowind og Oblivion, men siden det ikke finnes noe godt i Oblivion blir resultatet bare halvveis vellykket. Den store og forseggjorte verdenen, den storslagne musikken og det forholdsvis robuste figurutviklingssystemet gjør imidlertid Skyrim til en opplevelse det er verdt å få med seg. Så får vi bare håpe at neste Elder Scrolls-tittel lever opp til det enorme potensialet som alltid har ligget i serien. Kjenner du noen gode manusforfattere?

1 kommentar:

  1. For min del ligger ikke problemet i fortellingen i seg selv, men fortellerteknikken. Spillet er omtrent blottet for følelser, mye grunnet en spillmotor som i sin nåværende form ikke makter å formidle f.eks. ansiktsuttrykk. De mest «følelsesladde» øyeblikkene blir rent absurde i sin tomhet. Se for øvrig min omtale.

    Nå er heller ikke jeg en av dem som mener at Oblivion var blottet for alt godt. Men jeg ser hva du mener med utsagnet.

    SvarSlett