søndag 25. desember 2011

Førsteinntrykket av det nye Zelda


Du blir plassert midt i livet til en nokså feminin Link som holder til i Skyloft. Denne gangen eier Link en rød drage-lignende fugl du kan bruke til å fly mellom verdener og flyvende øyer. Du får også tildelt et magisk supersverd med navnet Godess sword, som har en rekke bruksområder. Det kan lades opp med hjelp av himmelen. Da det er fullt opp-ladet kan man skyte med det, men man må lade opp sverdet hver gang man skal skyte. Dette er derfor egnet for å aktivere bestemte ting.


Tidlig i spillet forsvinner prinsesse Zelda på en flyvetur sammen med Link, og Link må derfor fortelle kongen (faren til Zelda) at datteren hans har blitt borte da de tro på en flyve tur. Link får hjelp av en spøkelsesdame til å finne en hemmelig-vei til tempelet hvor Godess sword befinner seg. Han løfter det opp og får kort tid etter oppgaven om å dra fra verden til verden for å finne Zelda og bringe henne tilbake til Skyloft.


Spillet “Skyward sword” har også nye spennende hjelpemidler som kan brukes til mye rart. Disse er den lille hjelpen du får for å komme deg videre. Derfor ligger løsningen til gåtene ofte i et av hjelpemidlene dine. Hvis du ikke løser gåten med en gang er det jo bare å prøve seg fram. Ingen gåter er umulige.

Lagringsplasser har spillet mange av og det tar heller ikke lang tid å lagre. Det er ikke et stort problem å dø i spillet for at du mister lite/ingenting du har gjort og du slipper i tillegg å sprenge steiner eller gjøre andre ting på nytt som du gjorde før du døde. Du får også oppfylt livet ditt med 6 hver gang du dør og fortsetter igjen.


Wii-mote-en brukes
denne gangen for det meste til å styre retningen du skal svinge sverdet ditt i, nøkkelen for å være god i dette Zelda. Hvordan du lurer fiendene dine når de beskytter seg og du bare slår i en annen retning, eller bare venter til det perfekte øyeblikket for å sette inn nådestøtet. Fiendene dine tåler lite, men har sine spesielle måter og blokkere slagene dine på. Hjelpemidlene dine kommer ofte til god hjelp mot fiender med skjold eller andre ting for å blokkere slagene dine.

The legend of Zelda: Skyward Sword er et eksepsjonelt bra spill som virkelig har benyttet seg av mulighetene man har når man lager et spill til Nintendo wii. Kontrollsystemet er bra og du blir veldig fort vant til det grunnleggende eller nye ting du kan styre. Anbefaler dette spillet på det sterkeste og kan umulig tenke meg at du blir skuffet av det som kjøper ettersom det er veldig langt og du derfor får mye for pengene. Dette er et spill man ikke bør gå glipp av som eier av Nintendo wii og wii motion plus. Nintendo har nok en gang klart det igjen.

The Legend of Zelda: Skyward Sword koster i Norge mellom 449 og 499 norske kroner hvis du vil ha det nytt.

9/10

Helge M. Albrigtsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar