lørdag 8. oktober 2011

Kampen for klientenes frihet

Phoenix Wright: Ace Attorney er et spill hvor akkurat du kan prøve deg ut som advokat. Du ankommer spillet i rollen som Phoenix Wright. Spillet starter i en rettsak hvor en av dine beste venner Larry Butz er mistenkt for å ha drept sin ekskjæreste Cindy Stone. Drapsvåpenet er en statue (The Thinker). Din jobb er å høre på vitnenes forklaringer og lete etter feil. Finner du feil må du presenterer bevismateriale (Present) som beviser at forklaringen er feil. Finner du ikke feil må du be om utdyping (Press), da kan du få fram små hint om hvilket bevis du må presentere. Presenterer du feil bevis eller et bevis på feil plass mister du "liv", går du tom får disse taper du rettsaken og klienten din er blir erklært skyldig (Guilty). Din jobb er derfor å få klienten din uskyldig (Not Guilty) ved å slakte vitnene så mye som overhodet mulig. Til slutt vil de få raserianfall. I starten vil disse raserianfallene være alt du trenger for å vinne sakene, men etterhvert kan vitner gå i lås etter raserianfallene og du mister nærmest alternativet "Press".

Etterhvert vil du møte bedre aktorer (prosecutors). Enten spillet vill det eller ei er jeg en sann hater av alle aktorene når jeg er i rettsak mot de. Dette skyldes nok at de starter store protestkriger (Objection!). Spillet er veldig preget av en ca. 15 år gammel sak som kalles DL 6 Incident som du får vite mer og mer om utover i spillet. Egentlig en veldig kul sak hvor du stadig blir overasket over hvordan retning den går mot etterhvert. Drapsmannen blir avslørt en dag før saken blir lukket og du vil ikke tro hvem som er drapsmannen. Drapet ble faktisk begått av hat og hevntrang, og av den siste du hadde forventet det kunne ha vært.

Ace Attorney serien består av overnaturlige saker hvor alle personene til tider virker som uslåelige supermennesker helt til du finner en liten glippe hvor de ikke har noe å si til deres forsvar. Også advokatene virker ofte som uslåelige da de blir reddet på de sykeste måter eller kanskje det tvert motsatte, klientene tar opp gamle saker hvor de selv påstår de er skyldig. Dette får bare spillet til å bli mer dramatisk og morsomt.

Konklusjonen er at Phoenix Wright: Ace Attorney er et ekstremt godt spill, som ikke har noe som helst tidspress. Dette er bra for da kan du tenke godt gjennom det du gjør og også få med deg hele historiene. Spillet er morsomt, spennende og lærerikt. Det har også en stilfull grafikk og kule musikkvekslinger når det skjer ting i spillet. Spillet er verdt hver eneste krone.

Phoenix Wright: Ace Attorney koster 35 norske kroner på iTunes App Store

10/10

Helge M. Albrigtsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar