søndag 30. oktober 2011

Har de endelig lært?

Super Crossfire er et veldig bra spill. En prislapp på 7 kroner virker bare som en god vits etter at du har prøvd spillet. Det er veldig bra tilpasset touchen til iPhone, noe som de fleste spillprodusenter på iOS virker som å få problemer med. Dette gjelder selvfølgelig ikke de enkle og ukompliserte Angry Birds- og Cut the Rope-versjonene av spill fordi de ikke krever et bra kontrollsystem for å være spillbare. Dette problemet kommer ofte fram i store, kompliserte multiplattformspill som bare er flyttet over til iOS-plattformen.

Spillet har enkle kontroller hvor alt du trenger å gjøre er å flytte skipet, bytte side på skjermen fra oppe til nede på skjermen og aktivere Super (S). Skytingen går av seg selv. Fiendene har også spesialiteter, noen har skjold på den ene siden slik at du må bytte side for å drepe dem. For å bytte side må du trykke med to fingrer samtidig på skjermen. Noen fiender skyter laser som aktiveres og deaktiveres etter tidsperioder, mens andre snur seg å skyter mot deg både når du er oppe og nede. Det kommer også opp “power-ups” på skjermen som du plukker opp ved å bytte side på samme linje som de er på.

Du må også tenke smart når du skal plassere poengene dine på forskjellige spesialiteter hvor du må finne ut selv hvilke av dem som er bra. Etter at du har plassert poengene dine starter du spillet. Hver femte bane er et slags “checkpoint”. Når du klarer fem baner på rad uten å død får du et “checkpoint”. Hvis du dør kommer du tilbake til oppgraderings-skjermen hvor du kan bytte oppgraderingene dine med ting du synes du har mer bruk for. Du kan også prøve ut forskjellige ting på banene. Dette kan du fordi hver gang du dør i spillet kan du først bytte oppgraderinger, så starte på det siste “checkpoint” du var kommet til.

Konklusjonen er at Super Crossfire er et veldig bra spill. Det har veldig bra tilpasset kontroller, er lite (29,5 mb) og er faktisk veldig gøy å spille. Spillet er et bevis på at iOS-plattform endelig er kommet på rett spor. Kanskje slipper vi å se Angry Birds, Doodle Jump, Fruit Ninja og lignende okkupere top 25-listene på app store.

Super Crossfire koster 7 norske kroner på iTunes app store.

9/10

Helge M. Albrigtsen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar